Topsportevenementen Monitor en Modelaanpak Evenementen

Om te zorgen dat evenementorganisatoren hun werk zo goed mogelijk kunnen doen, ontwikkelde het Coördinatie- en Informatiepunt Topsportevenementen (CIT) de Topsportevenementen Monitor en de herziende ‘Modelaanpak Evenementen’. Vanaf nu vind je alle informatie over internationale topsportevenementen in Nederland op één platform. Hiermee creëren we samen een duidelijk overzicht van alle internationale topsportevenementen in Nederland. Door deze nieuwe tools kunnen we gezamenlijk de maatschappelijke waarde van topsportevenementen vergroten! 

Op deze pagina vind je meer informatie over alle mogelijkheden die de CIT-website jou als gebruiker te bieden heeft. Op het moment dat er nieuwe ‘features’ van de website gelanceerd worden, is op deze pagina uitleg hierover te vinden. Toegang tot de Topsportevenementen Monitor en de Modelaanpak Evenementen krijg je door in te loggen/een account aan te maken via deze link.

Topsportevenementen Monitor  

De Topsportevenementen Monitor geeft inzicht in de verschillende internationale topsportevenementen in Nederland. Zoals wanneer deze evenementen in Nederland plaatsvinden en welke doelgroepen de evenementen bereiken. Door het evenement als organisator aan te maken op de website, maak je jouw evenement zichtbaar voor stakeholders. Staan jouw internationale topsportevenementen al op de Evenementenkalender? Zo niet, voeg ze dan zo snel mogelijk toe! 

Op basis van de Topsportevenementen Monitor wordt 2 keer per jaar de rapportage Topsportpodium NL gemaakt. Deze rapportage wordt gedeeld met de Tweede Kamer en alle relevante stakeholders. Hiermee willen we de ontwikkelingen van internationale topsportevenementen in Nederland in kaart brengen en daarmee ook het gesprek aangaan met stakeholders.  

Om het overzichtelijk te maken, kun je hieronder kiezen vanuit welke rol jij betrokken bent bij een evenement. Vervolgens vind je een omschrijving wat de mogelijkheden als gebruiker voor jou zijn.  

Matchfixing 16

Evenementaanbieder

Alle informatie voor de organisator van een internationaal topsportevenement in Nederland

Neutraal Case 59

Gemeente of provincie

Alle informatie voor de gemeente of provincie die betrokken is bij een internationaal topsportevenement in Nederland

Herziene Modelaanpak Evenementen 

Heb je als evenementenorganisator ondersteuning nodig bij het organiseren van een internationaal topsportevenement? Dan is de herziene Modelaanpak Evenementen beschikbaar voor jou. Deze Modelaanpak Evenementen neemt je mee in de stappen die je kunt ondernemen om een internationaal topsportevenement te organiseren. Beginnend bij de ambitiefase en eindigend bij de evaluatie nadat een evenement is geweest. Dit wordt gedaan aan de hand van onder andere checklists, voorbeelden en templates.  

Modelaanpak Verwerven Optie 1 Verwerven Optie 1

Alles over de Modelaanpak Evenementen

Alle informatie over de Modelaanpak Evenementen op een rij