Algemeen

Bij het organiseren van topsportevenementen komt veel kijken. Gelukkig is er veel informatie beschikbaar die je kan helpen. Op deze pagina vind je algemene informatie die je helpt bij het organiseren van topsportevenementen. Ook vind je hier verwijzingen naar andere relevante pagina's. 

Vws Subsidie Case 60

Topsportpodium Nederland

Ontwikkelingen van internationale topsportevenementen in Nederland (2021-2030)

De Topsportevenementen Monitor geeft inzicht in de verschillende topsportevenementen in Nederland, wanneer wij deze organiseren en welke doelgroepen hierbij worden bereikt. Met het inzicht dat is verkregen door de Monitor kunnen we bekijken waar er nog mogelijkheden liggen om meer diverse topsportevenementen in Nederland te organiseren. Met deze data publiceren we tweejaarlijks de rapportage Topsportpodium Nederland. Hiermee willen we de ontwikkelingen van internationale topsportevenementen in Nederland in kaart brengen en daarmee ook het gesprek aangaan met stakeholders. Dit alles met één doel: nog meer variatie in de topsportevenementen in Nederland.


Routekaart 02

Topsportevenementen Monitor

Uitleg voor gebruikers van de Topsportevenementen Monitor

Om te zorgen dat evenementorganisatoren hun werk zo goed mogelijk kunnen doen, ontwikkelde het Coördinatie- en Informatiepunt Topsportevenementen (CIT) de Topsportevenementen Monitor en de herziende ‘Modelaanpak Evenementen’. Vanaf nu vind je alle informatie  over internationale topsportevenementen in Nederland  op één platform.

Op deze pagina vind je meer informatie over alle mogelijkheden die de CIT-website jou als gebruiker te bieden heeft. Op het moment dat er nieuwe ‘features’ van de website gelanceerd worden, is op deze pagina uitleg hierover te vinden. Toegang tot de Topsportevenementen Monitor en de Modelaanpak Evenementen krijg je door in te loggen/een account aan te maken via deze link.


Modelaanpak Case 61

Modelaanpak Evenementen

Eerst denken, dan doen

NOC*NSF heeft een Modelaanpak Evenementen ontwikkeld. De Modelaanpak is een handboek voor het organiseren van sportevenementen, waarmee sportbonden en evenementenorganisatoren op weg worden geholpen. Het handboek begint bij het hebben van een ambitie van het organiseren van een sportevenement. Vervolgens leidt het de organisator door het gehele proces van de organisatie van zo'n evenement. Eindigend bij de evaluatie van het evenement. Om dit praktisch over te brengen, deelt het handboek informatie van eerder georganiseerde EK's en WK's, maar ook terugkerende topsportevenementen en breedtesportevenementen.


Vws Subsidie Case 60

Subsidieregeling VWS

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft een subsidie voor topsportevenementen. De subsidie is voor niet-jaarlijkse internationale topsportevenementen. Hiermee wil het ministerie de sportsector stimuleren en ondersteunen bij het organiseren van aantrekkelijke topsportevenementen die op een maatschappelijk verantwoorde manier zijn georganiseerd.


Evenementprofiel Case 62

Topsportevenementen kalender

Zet jouw evenement op de topsportevenementen kalender