Nieuws

Februari 2024, zes maanden na de start van het programma, leveren de Moves onderzoekers hun eerste producten op, in de vorm van vier ‘whitepapers’, een voor ieder van de vier onderscheiden werkpakketten. Deze white papers vormen de basis voor de onderzoeken de aankomende jaren.

Op deze pagina zal het laatste nieuws over het onderzoeksprogramma Moves gedeeld worden. 

Terug naar Onderzoeksprogramma Moves

05-12-2023 | Lancering Moves

Op dinsdag 28 november 2023 is op congrescentrum Papendal tijdens het partnerevenement van het Coördinatie- en Informatiepunt Topsportevenementen (CIT) het MOVES onderzoeksinitiatief aan een divers publiek van stakeholders in zowel de top- en breedtesport voorgesteld.

Dr. Willem Boer, projectleider van MOVES onthulde het logo en de missie van dit initiatief. De Boer benadrukte hoe Nederland uitblinkt in het organiseren van een breed scala aan internationale toonaangevende topsportevenementen, maar evengoed een lacune kent in het begrijpen van hun maatschappelijke waarde.

Van het consortium waren aanwezig: Willem de Boer, Jelle Schoemaker en Sebastiaan de Cocq (Hogeschool Arnhem en Nijmegen); Paul Hover en Eva Heijnen (Mulier Instituut); en Cem Tinaz (Haagse Hogeschool). Arnout Geeraert (Universiteit Utrecht) en Koen Breedveld (Haagse Hogeschool) waren afwezig. De Moves-onderzoekers zijn de hele dag aanwezig geweest om deel te nemen aan de discussie en vragen over het project te beantwoorden.

Zie ook het lanceringsbericht vanuit ZonMw.

Logo's 1 (1)