Voedingsaanbod

Lekker eten en drinken zijn onlosmakelijk verbonden aan evenementen. Wil je aan de slag met een gezonder voedingsaanbod tijdens je sportevenement, ga dan in gesprek met je cateraars en/of horeca en bespreek de mogelijkheden.

Terug naar Gezondheid

Om je op weg te helpen naar een gezonder voedingsaanbod kun je gebruikmaken van de Richtlijn Eetomgevingen van het Voedingscentrum. Gebruik de checklist in gesprek met de partijen die meewerken aan het aanbod.

Waar je allemaal aan kunt denken:

  • Schijf van Vijf; welke producten zijn nu geen Schijf van Vijf producten en kunnen met een kleine aanpassing wel voldoen aan deze norm?
  • Portiegrootte; welke producten kunnen in een kleinere variant worden aangeboden. Als er meerdere keuzes beschikbaar zijn, maak dan de kleine(re) portie de standaard en maak een grotere portie niet (in relatieve zin) voordeliger.
  • Balans; een beter evenwicht tussen, gezond, ongezond en vegetarisch.
  • Presentatie; plaats gezondere producten prominent in het zicht.
  • Ready to eat; Bied groente, fruit en andere gezondere producten waar mogelijk aan in makkelijk-te-eten opties of vormen of bij voorkeur ready to eat. Je hoeft er niet op te wachten of minder lang dan op een minder gezond product. Bijvoorbeeld bekertjes voorgesneden groente of fruit.
  • Water; wordt (ook) gratis aangeboden.
  • Prijs(acties); Gezondere producten zijn lager geprijsd dan minder gezonde producten. De verkoop van gezondere producten wordt gestimuleerd door aanprijsacties. Bied bij een combideal in elk geval één gezonder product aan.
Voeding
Jogg Transitie 15

De Richtlijn Eetomgevingen