Best practices

Terug naar Duurzaamheid
Routekaart 02

De Dutch Grand Prix

Het meest duurzame evenement op de Formule 1 kalender?

Tijdens dit evenement reizen dagelijks duizenden bezoekers af naar Circuit Zandvoort. De organisatie van de Dutch Grand Prix heeft de ambitie om de duurzaamste race van de Formule 1-kalender te worden. Dit doen ze onder andere door het stimuleren van duurzame vervoersopties voor bezoekers. Op de website lees je welke opties ze hun bezoekers bieden om duurzaam te kiezen.


Mobiliteit bij de Dutch Grand Prix in Zandvoort. Hoe gaat de organisatie hiermee om? Deze video dateert uit 2021, in de afgelopen jaren heeft de organisatie hier weer nieuwe stappen in gemaakt.

Arena Case 67

De Johan Cruijff ArenA

Proeftuin voor duurzame innovatie

Een mix van bewezen duurzaamheidsmaatregelen en vernieuwende technologie zorgt ervoor dat de voetafdruk van het stadion en bezoekers geminimaliseerd wordt. Door deze aanpak is de Johan Cruijff ArenA een van de duurzaamste stadions ter wereld. Meer informatie over deze aanpak is te vinden op de website.


“We zijn trots een van de duurzaamste stadions ter wereld te zijn en een bijdrage te leveren aan slimme steden als de stad Amsterdam.”

Arena Case 67

Net Positive in 2030

De volgende stap in verduurzaming & wat de Johan Cruijff ArenA al doet