Deelnemers & Partners

Het Versnellingsprogramma richt zich primair op organisatoren van topsportevenementen (sportbonden, evenementenorganisatoren, topsportevenementenlocaties, lokale overheden), dit zijn de deelnemers aan het programma. Daarnaast biedt het Versnellingsprogramma een breder platform voor een netwerk van bedrijven en (sport)organisaties die een bijdragen willen leveren aan het verduurzamen van topsportevenementen, deze organisaties beschouwen we als partners.

Terug naar Duurzaamheid

Wat vragen we van deelnemers en partners?

Van deelnemers wordt verwacht dat ze zich committeren aan de duurzame ambities van het programma en daar ook naar handelen, door kennis te delen en actief bij te dragen aan het verduurzamen van sportevenementen.

Deelnemers worden gevraagd om hun eigen duurzame ambities te formuleren. Deelnemen is gratis maar de deelnemers worden wel nadrukkelijk gevraagd resultaten te delen en feedback te geven op het gebruik van de monitor. Er zijn geen kosten verbonden aan het inschrijven als deelnemer. Partners worden uitgenodigd voor de bredere netwerkevenementen of voor evenementen die qua thema specifiek aansluiten bij de activiteiten/producten van de partner, wij vragen partners mee te denken over welke innovaties of diensten kunnen helpen bij het versnellen van de verduurzaming van de topsportevenementen.

Wat krijg je ervoor terug:                  

  • Een (duurzaam) netwerk. Je wordt uitgenodigd voor het bijwonen van de netwerkbijeenkomsten voor deelnemers en/of partners;
  • Best practices en kennis wordt gedeeld tijdens de bijeenkomsten.
  • Resultaten van de monitor worden gedeeld tijdens bijeenkomsten;
  • Vermelding op deze website.

Kopgroep

Het Versnellingsprogramma is in 2022 ontwikkeld in een samenwerkingsverband van het Ministerie van VWS, het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en een stuurgroep van sportorganisaties en bedrijven. Op 23 september ondertekende de stuurgroep en een eerste groep deelnemers de gezamenlijke ambitie: “Wij streven naar volledig CO2 neutral en circulaire topsportevenementen in 2030”.

CIT Sportevenementen
Logo's Versnellingsprogramma Duurzaamheid

Partners

Wil of kun je geen deelnemer of partner worden van het programma maar blijf je wel graag op de hoogte? Meld je aan voor de LinkedIn groep.

 

Alternatieve Elfstedentocht Weissensee

Brabant Sport

CIRCULR

Close BV

Copper8

Cycling 4 Climate

De Groene Lobby

Donar Groningen

Dopper

G5 Amsterdam

G5 Eindhoven

GP Adrie van der Poel

Green Leisure Group

Green Matter BV

Green Wave

Holland Circular Hotspot

Johan Cruijff ArenA

KNVB

Koninklijke Nederlandse Schaatsenrijdersbond

Koninklijke Wandelbond Nederland

Le Champion

Libéma Open Grass Court Championships

Missie H2

More2Win

Nevobo

NOC*NSF

Provincie Brabant

Provincie Gelderland

Recreational Systems International

Rotterdam Topsport

Royal Haskoning DHV

Sportinnovator

Stichting Friesland Beweegt

Stichting Zevenheuvelen

Team TOC

TIG Sports

Topsector Water&Maritiem

Triple Double

TU Delft

Velor

VNG

Wavemakers