Nieuws

Wil je up-to-date blijven met alle nieuwsberichten rondom duurzame & circulaire sportevenementen?

Meld je dan hier aan voor:

Terug naar Duurzaamheid

31-01-2024 | Het programma duurzame & circulaire sportevenementen van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport jaagt het verduurzamen van sportevenementen aan.

De duurzaamheidspagina op de CIT website is nu zo ingericht dat organisatoren van sportevenementen hier direct terecht kunnen voor de volgende praktische handvatten:

  • Het bepalen van een eigen strategie voor het evenement
  • Een monitoring tool om direct inzicht te krijgen in het eigen CO2 verbruik
  • Concrete Toolbox met maatregelen om te nemen
  • Netwerk overzicht met Partners / Deelnemers, de Agenda en Best Practices
  • Regelgeving/subsidies/programma’s om duurzame innovaties te versnellen
  • ​Nieuws: Mogelijkheid tot aanmelden voor de Newsflash & LinkedIn groep

Naar de Duurzaamheidspagina

 

14-12-2023 | Jaarevenement Duurzame & Circulaire topsportevenementen op Papendal

We kijken terug op een geslaagd Jaarevenement van het Versnellingsprogramma Duurzame & Circulaire topsportevenementen dat op 28 November 2023 plaatsvond op Papendal.

De ochtend bracht een overvloed aan inzichten, waardevolle contacten en inspiratie voor groene innovatie. Zo gaf de Johan Cruijff ArenA een inkijk in hun duurzaamheidsreis met als ultiem doel om in 2030 Net Positive te zijn. De Dutch Grand Prix in Zandvoort deelde waardevolle inzichten in hun transportaanpak, cruciaal voor het verminderen van de CO2 footprint van grote sportevenementen, met een focus op mobiliteit van fans / bezoekers. Missie H2 belichtte de rol van waterstof bij het verduurzamen van sportevenementen en ook werd de duurzame aanpak en strategie die is ontwikkeld voor Eurosonic Noorderslag met het oog op de Green Deal Circular Festivals met ons gedeeld. More2Win deelde op hun beurt de aanpak en resultaten van de kopgroepen sportevenementen in Gelderland/Brabant.

Het Versnellingsprogramma, in 2022 gestart door een samenwerkingsverband van het Ministerie van VWS, het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, en een stuurgroep van sportorganisaties en bedrijven, heeft als gezamenlijke ambitie om volledig CO2-neutrale en circulaire topsportevenementen te realiseren in 2030.

We kijken uit naar 2024, waarin verdere stappen worden gezet met diverse pilotprojecten en voortdurende innovatie en samenwerking op het gebied van duurzaamheid.

Bent u geïnteresseerd om hier volgend jaar ook bij te zijn? Meld u dan aan voor de LinkedIn groep: 'Versnellingsprogramma duurzame en circulaire sportevenementen' om op de hoogte te blijven van toekomstige events of meld u aan als deelnemer of als partner via de Duurzaamheidspagina van CIT!

 

01-12-2023 | Vanaf 1 januari 2024 nieuwe regeling gebruik kunststofproducten bij evenementen.

In de door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat gepubliceerde regeling staat dat vanaf 1 januari 2024 het gebruik van kunststofproducten verboden is, tenzij er correct wordt ingezameld en gerecycled. Ook voor de evenementensector zal dit gevolgen hebben. Het aanbieden van kunststof drinkbekers of voedselverpakkingen voor eenmalig gebruik tijdens evenementen zal verboden worden. Waar je als aanbieder aan moet voldoen en wat de vereisten voor hoogwaardige inzameling en recycling zijn, lees je in de regeling: Regeling kunststofproducten voor eenmalig gebruik

 

30-09-2023 | Quick Boys in de Hard Cup

Lees het nieuwsartikel over het gebruik van de Hard Cups bij de Quick Boys hier